Over De Zwaluw


Werking

De werking van De Zwaluw bestaat uit beverwerking, cubbing (teerpoten, welpen & wolven) en scouting (jongverkenners-jonggidsen, verkenners-gidsen & seniors).

Beverwerking (niet in scoutsjaar 2022-2023!)

De bevertjes zijn kinderen van 5 jaar oud en worden geleid door Keeo en haar ploeg. Deze kinderen spelen rond het thema van ´de vriendjes van het woud´.Zij horen daar verhaaltjes over en spelen er grote spelen op. Er worden ook nog gewone kleine en ploegspelen gespeeld. Verder knutselen ze ook veel en leren ook hoe ze hun tandjes moeten poetsen en hoe ze hun veters moeten knopen enz. Zingen en dansen hoort ook bij het programma.

Wij spelen veel binnen maar bij mooi weer trekken we erop uit en spelen we buiten of doen een uitstap. Op de kampen spelen we voornamelijk in allerhande thema´s.
scouts de zwaluw bevertjes


Cubbing De Welpen zijn onderverdeeld in twee verschillende leeftijdsgroepen ook wel ´takken´ genoemd. De Teerpoten zijn kinderen van 6 - 7 jaar oud en worden geleid door Wontolla en zijn ploeg. Deze kinderen spelen in een fantasiewereldje met als thema: Het jungle - boek (naar de gelijknamige roman van Rudjard Kipling, of de tekenfilm van Walt Disney) welke het voornaamste thema is, en aanvullende thema´s zoals bijvoorbeeld: de smurfjes,enz. Het programma bestaat vooral uit spelen, zingen, dansen, verhaaltjes beluisteren en creatief spelen. Zij verlaten de overdekte speelruimte enkel bij goed weer om activiteiten te beleven in de vrije natuur.

scouts de zwaluw wolven De Wolven zijn kinderen van 8 - 10 jaar oud en worden geleid door Akela en haar ploeg. Zij spelen voornamelijk in het thema van het Jungleboek. De Wolven daarentegen spelen bijna altijd in de vrije natuur.


Buiten de activiteiten welke de Teerpootjes doen leert men ook nog elementaire technische vaardigheden zoals het verzorgen van kleine wonden, hoe correct telefoneren, hoe maak ik een middagmaal, enz.


Scouting Omvat een brede waaier van activiteiten gebaseerd op 5 basispijlers en 7 interessepolen.
Basispijlers: Zelfwerkzaamheid - teamwork - medebeheer en medeverantwoordelijkheid - dienstgedachte - engagement.
Interessepolen: sport en spel - exploratie - buitenleven - technieken - creatieve en culturele activiteiten - bezinning - coëducatie.

De Jongverkenners-Jonggidsen zijn jongens en meisjes van 11 tot 13 jaar. Zij doen aan scouting.

De Verkenners-Gidsen zijn jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar. Eveneens doen zij aan scouting, zij het meer avontuurlijker. De Leiding zijn jongens en meisjes van 17 - ...jaar. Zij zorgen dat de kinderen een degelijk uitgewerkt programma hebben, zorgen voor de begeleiding, enz. De Stam zijn mensen die instaan voor de logistieke begeleiding van de scoutsgroep.scouts de zwaluw jongverkenners jonggidsen